نحوه نصب نرده شیشه ای – امروزه پیشرفت صنعت باعث مقاوم سازی شیشه ها شده است که این امر علتی است برای به کار گیری شیشه در ساختمان های تجاری و مسکونی. ظاهر زیبا این گونه نرده ها باعث شده اغلب مردم از این نوع نرده ها در دکوراسیون خانه خود نظیر به کار بردن نرده شیشه ای در تراس، پله های داخلی و خارجی ساختمان استفاده کنند.
علل توصیه به خرید نرده های شیشه ای
دو مورد مهم از مزایا نرده های شیشه ای، زیبایی و دوام است. به کار گیری این نرده ها سبب ایجاد نمایی منحصر به فرد، زیبا و تاثیر گذار برای ساختمان می شود. همچنین دوام این شیشه های ضخیم به گونه ای است که اکسیده نشده و در صورت هر گونه آسیب با یک تعمیر جزئی به حالت قبل باز می گردد.
این نرده ها با پایه های فلزی از جنس آلومینیم به یکدیگر متصل می شوند و اما یکی از اصلی ترین علل سرعت بخشیدن به روند استفاده از نرده شیشه ای، تاثیر مستقیم آن بر فضا است که باعث بزرگ تر دیده شدن آن محدوده و محیط می شود.
به خصوص در دنیای مدرن امروز که محیط های منتخب؛ متراژهای بسیار کم تری دارند، خرید نرده های شیشه ای می تواند پیشنهاد جالب و پرطرفداری باشد.
مراحل نصب نرده های شیشه ای
این نرده ها با توجه به نوع کیفیت و طرح های دلخواه افراد، دارای قیمت های مختلفی هستند و نصب نرده شیشه ای دارای مراحلی گوناگون می باشد.
در مرحله اول درهنگام نصب نرده شیشه ای، افراد باید به زیر سازی ساختمان حتما دقت داشته باشند.
مرحله دوم؛ اشیاء نگه دارنده شیشه است که اهمیت بالایی دارند، وظیفه اصلی این نگه دارنده ها، انتقال نیرو به سازه اصلی است. البته در هنگام نصب نرده شیشه ای از انواع اتصالات مانند پیچ و مهره، جوش برق و جوش آرگون نیز می توان استفاده کرد.
در مرحله بعد نوبت نصب قطعات نگه دارنده می باشد، قطعات باید مساوی، هم تراز و به صورت خطی قرار گیرند و اگر خطایی در این مرحله رخ دهد، کاملا باید رفع گردد؛ زیرا این مورد بر نوع نصب و کیفیت تاثیر بالایی دارد.
نشانه گذاری در هنگام نصب بسیار مهم است، به این صورت که اول قطعات بدون تنظیم شدن و تقریبی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و با یک ریسمان یا خطی نسبت به هم، دقیق تنظیم می شوند. سپس با توجه به نوع سوراخ کاری و اتصالات به کف، نشانه گذاری می شوند.
در گام بعدی قطعات قرار گرفته در محل برداشته می شوند و مقدمات سوارخ کاری، کار گذاری و اتصال پیچ ومهره انجام می شود.
بعد از انجام مراحل گذشته، نیاز است که قطعات نگه دارنده در هر دو حالت افقی و عمودی هم تراز شوند و به صورت خطی در یک راستا قرار گیرند.
قبل از نصب و راه اندازی، شیشه باید مورد راستی آزمایی قرار گیرد. استحکام به اندازه و کافی قطعات با کنترل فشار بر روی پیچ ها و استحکام ظاهری، از مواردی است که تیم نصب کننده نرده ها باید از آن اطمینان حاصل کنند؛ این نکته بسیار مهم است زیرا تاثیر مستقیمی در کیفیت نصب دارد.
بعد از نصب نهایی شیشه ها، تراز کلی آن ها سنجیده می شود و نیاز است که نسبت به هم کنترل شوند.
طبقه بندی انواع نرده شیشه ای
۱) نرده شیشه ای فیکس پوینت: این نوع نرده از فولاد ضد زنگ طراحی و ساخته شده است و نمایی که ایجاد می کند پله ها را در یک راستا و منظم قرار می دهد.
۲) نرده شیشه ای اسپیگوت: نحوه نصب این نوع شیشه از قسمت بالا مهار شده است و در پایین در زمین یا پیچ می باشند. استفاده از چسب در کنار پیچ هایی که در زمین نصب و فرو رفته اند توصیه می شود.
۳) نرده شیشه ای اکسپوز یا روکار: این گونه اغلب در تراس ها، نواحی فوقانی ساختمان و منازل به کار می رود. مواد به کار رفته در این نرده، آلومینیم است و دارای چگالی بالا می باشد.
۴) نرده شیشه ای توکار: این نرده از لحاظ ظاهری به نرده اکسپوز شباهت دارد و تفاوت آن در نصب است. یکی دیگر از ویژگی های آن، استقامت و ایستایی بوده که توانایی تحمل فشار و ضربه بیش تری نسبت به انواع دیگر دارد.