امروزه طراحی دکوراسیون داخلی انواع محیط ها از اهمیت بالایی برخوردار است. چگونگی طراحی این دکوراسیون نمایانگر شیوهی زندگی افراد میباشد که با توجه به سلیقهی آنها، طراحی میگردد. ایجاد حریم خصوصی در فضاهای مختلف از فرهنگ افراد نشئت میگیرد و از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین باید در طراحی دکوراسیون انعطافپذیری فضا در نظر گرفته شده و چیدمان عناصر دکوراسیون با دقت بالایی انجام شود. دکوراسیونهای داخلی از اجزای مختلفی برخوردارند که یکی از این اجزا، پارتیشن ها میباشند.
پارتیشنها یک دیوار جداکننده هستند که میتوانند انواع فضاها را از یکدیگر جدا کنند و خریم خصوص را برای افراد به وجود آورند. پارتیشنها از نظر نوع حرکت به دو نوع متحرک و ثابت تقسیم میشوند.
امروزه طراحی پارتیشنها با توجه به اصول طراحی مدرن صورت میپذیرد که میتوانند در انواع فضاهای مدرن کاربرد داشته باشند.
در ادامه با انواع پارتیشنهای مدرن آشنا میشویم.
انواع پارتیشن های مدرن
به طور کلی انواع مختلفی از پارتیشن های مدرن برای تفکیک فضاهای مختلف وجود دارند که علاوه بر کاربرد اصلی خود، میتوانند به صورت دکوراتیو نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
برخی از انواع پارتیشن های مدرن و لوکس امروزی، دارای کشوها و طبقهبندیهایی هستند که سبب میشوند استفاده از فضا بهینهتر گردد.
امروزه نکتهی مهمی که در طراحی پارتیشن های مدرن به کار برده میشود، زیبایی در عین کیفیت است. پارتیشن های مدرن علاوه بر زیبایی ظاهری، از کیفیت تولید زیادی نیز برخوردارند.
به طور کلی پارتیشن های مدرن از نظر نوع متریال به سه دسته تقسیم میشوند:
-
پارتیشنهای چوبی:
استفاده کردن از متریال چوب برای جداسازی کحیطهای مختلف از یکدیگر علاوه بر گرما بخشی به محیط، مات نیز میباشد و کاربرد فراوانی در انواع دکوراسیونهای مدرن دارد. این پارتیشنها به دلیل اینکه از متریال مصرفی در تولید انواع مصنوعات خانگی تهیه و تولید میشوند، سازگاری بیشتری با دیگر اجزای دکوراسیون داخلی محیط برقرار میکنند و میتوانند در انواع سبکها مورد استفاده قرار بگیرند.
-
پارتیشنهای فلزی:
پارتیشنهای فلزی نسبت به پارتیشنهای چوبی کاربرد کمتری دارند اما مقاومت آنها بیشتر از پارتیشنهای چوبی میباشد. در ساخت این پارتیشنها از فلزاتی همچون آهن، مس، برنج و کروم استفاده میشود که در برابر ضربات محیطی مقاومت دارند و به راحتی دفرمه نمیشوند. پارتیشنهای فلزی از نظر ظرافت نسبت به دیگر پارتیشنها در رتبهی بالاتری قرار دارند.
-
پارتیشنهای شیشهای:
پارتیشنهای شیشهای، یکی دیگر از انواع پارتیشنهای مدرن به شمار میروند که امروزه کاربرد فراوانی را در دکوراسیون داخلی محیطها دارند. پارتیشنهای شیشهای میتوانند نور محیط را دوبرابر کرده و ارتباط بصری بین فضاهای مختلف را حفظ کنند. این پارتیشنها در انواع مختلف مات، نیمهمات و شفاف تولید میشوند.
-
پارتیشنهای پانچ شده:
نام دیگر پارتیشنهای پانچ، پارتیشن شبکهای میباشد. این پارتیشنها در انواع اشکال هندسی تولید شده و از مدرنترین پارتیشنهای موجود در بازار به شمار میروند. پارتیشنهای مدرن پانچ به طور کامل ارتباط بصری بین فضاهای مختلف را از بین نمیبرند اما میتوانند میزان دید را کاهش بدهند.
در تولید این پارتیشنها از انواع متریالهای موجود استفاده میشود.
کاربرد انواع پارتیشن مدرن در دکوراسیون داخلی
استفاده از پارتیشنها یک راه آسان برای جداسازی فضاها به شمار میرود که میزان هزینهها را تا حد زیادی کاهش میدهند.
اصلیترین محیطهای قابل تفکیک توسط پارتیشنهای مدرن به شرح زیر میباشد:
- جداسازی قسمتهای مختلف اتاق نشیمن خانه
- جداسازی قسمتهای مختلف ادارهها
- جداسازی قسمتهای مختلف اتاقخوابها
- جداسازی فضای مشترک بین راهرو و اتاق اصلی
- جداسازی اتاق مطالعه با دیگر فضاها در منازل و کتابخانههای عمومی
- جداسازی اتاق مدیریت با دیگر اتاقهای اداره در سازمانها

سخن پایانی
همانطور که همهی ما میدانیم امروزه طراحی دکوراسیون داخلی انواع فضاها از اهمیت بالایی در بین مردم برخوردار است. نحوهی چیدمان دکوراسیون داخلی فضاها نشاندهندهی فرهنگ و شیوهی زندگی افراد است. دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف اجزای کختلفی دارد که بر اساس سبک دکوراسیون انتخاب میشوند.
یکی از اجزای بسیار کاربردی در چیدمان داخلی منازل، پارتیشنها هستند. پارتیشنها وسیلههایی دیوار مانند هستند که میتوانند فضاهای مختلف را از یکدیگر جدا کنند. پارتیشنها در انواع سبکهای مدرن و کلاسیک در بازار موجود میباشند. پارتیشنهای مدرن کاربرد زیادی در زندگی انسان دارند و در انواع مکانها مورد استفاده قرار میگیرند.
خود این پارتیشنها نیز به انواع مختلفی تقسیم میشوند که متریال استفاده شده در آنها نیز با توجه به نوع پارتیشن تغییر میکند. به طور کلی در تولید پارتیشنهای مدرن از متریالهایی همچون چوب، فلزاتی مثل آهن و مس، شیشه و… استفاده میشود.